Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az idei tanévet 11en kezdtük a Pillangó csoportban, 10 nagycsoportos korú gyermek kezdte meg idén az iskolát, az év során 12en csatlakoznak a csoportunkhoz. A csoport összetétele így: - 6 nagycsoportos - 5 középsős - és 12 kiscsoportos korú gyermek. A gyerekek sok élménnyel és örömmel tértek vissza a nyári szünidőről, a régi barátok újra egymásra találtak.A jól ismert és begyakorolt szokásrendszerünk megkönnyítette a visszailleszkedést az óvoda mindennapjaiba.

Az idei évben két kiemelt nevelési feladatot tűztünk ki magunk elé: - zenei nevelés - értelmi nevelés

Csoportunkban az iskolára való felkészítés játékba ágyazottan történik. A gyermekek változatos tevékenységek és tapasztalás útján juthatnak élményekhez, mindeközben ismereteket szereznek környezetükről. Néhány példa: gyümölcssaláta, mézeskalács készítése; kirándulások, séták; a gyűjtött termésekből barkácsolás.

Mozgásigényük levezetésére a heti két tornatermi foglalkozás mellett heti egy alkalommal (igény szerint) fejlesztő tornára is járhatnak a gyermekek.

Nevelési programunk szellemében valljuk:

"A kisgyerek lehessen kisgyerek, sok szabad játékkal, nagy érzelmi biztonságban, sok mesét hallgatva és a spontán utánzás beszédtől tevékenységig terjedő lehetőségeivel."  (Vekerdy Tamás)

 

 Julcsi néni és Bea néni

 

   

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.